Household articles boutique Williams&Oliver

Year: 2013

Size: 150 sq.m

Client: Williams&Oliver

Services: Schematic design, Working drawings, Author supervision

Project team leader: Julia Tryaskina

   Architects decided to transfer the atmosphere of coziness and comfort which is introduced into the house by the household items presented in the retail chain «Williams & Oliver» to an interior of the shop located in the gallery “Vremena Goda”. The American Colonial style with use of light tones in finishing of walls and furniture, natural materials and characteristic eaves was taken as a basis. Such finishing decisions together with the planning revealing to the entering visitor create the comfortable, inviting atmosphere. Thanks to that the shop is well looked through from all points, the visitor is guided in the space the basic structural elements of which are high cases. Additional elements of the interior such as little tables of different height intended for displaying of different groups of goods complicate lines of the visitors’ movement. The central dominant of the shop is the kitchen with a big air extraction system intended for culinary presentations.