Bocconcino restaurant

Year: 2007

Size: 503 sq.m

Client: Bocconcino

Services: Schematic design, Working drawings, Author supervision

Project team leader: Yuliy Borisov

   Though the new restaurant is a ringer of the former one this impression is deceptive. There are enough new architectural and design ideas. 
   Initially all area of restaurant was surrounded with panoramic windows from three sides. By means of wooden tape with Palladian design which has already become branded it was succeeded to create cozy space. From one side we closed glaring, from the other side appeared accented view on the entrance square in front of shopping center and on Kutuzovsky Avenue. For creation of the atmosphere of Italy there was made a brick wall having hidden additional rooms behind it. Bricks for this wall are from the 300-year house which was demolished in the center of Moscow. 
   For visual differentiation of restaurant and a public zone of gallery (and also to close the restaurant for the night) metal panels with the figured openings cut in them were constructed. During two months they were specially pickled by various make up and undergone mechanical working. It was necessary to reach a condition of the "correct" rust.