Bocconcino restaurant London

Year: 2014

Size: 488 sq.m

Services: Schematic design, Working drawings, Author supervision

Project team leader: Yuliy Borisov

   Though the new restaurant is very similar to the Russian predecessors and supports the same Tuscan theme with drawings on the floor, walls and the ceiling, this impression is deceptive. In London project quite a lot of new architectural design methods are used.
   Among basic elements - a spiral staircase where a combination of traditional cast steps and an ultrafashionable glass cast protection appeared. Thus, we can call a combination of tradition and modernity the quintessence of the restaurant.
   During the work on the project architects also had to face some problems. Initially it was the split-level room with very small amount of natural light, i.e. there was only one show-window. From the point of view of space, halls had to be in the basement part, on the first basement floor. Authors of the project decided to unrig the most part of the overlapping at the entrance, thereby having given the chance to natural light to get into cellars. Thus, a multilight high air space appeared. And thirdly, the architects used many smooth surfaces which redirect light down, and on the other hand – enlarge the room.