Public spaces of business centre Avrora

Year: 2014

Size: 780 sq.m

Services: Schematic design, Author supervision

Project team leader: Nikolay Milovidov

   Architects needed to plan two entrance zones of the new five-floor bulk F of “Avrora” Business Park. The complex divisional space with several entrances and exits had to present properly one of the most important business centres of Moscow and to emphasize the high status of his tenants and also to provide stylish, modern and comfortable waiting areas for visitors. 
   At the heart of concept architects took as a basis the unusual ceiling incorporated not only metal panels and a big variety of lighting solutions, but also possibility of choice of ventilating grills and other necessary devices.
   So that the unusual decision would look even more favorably, architects chose dark graphite color for the ceiling. But at that the unpleasant pressing feeling doesn't arise. Light glass wall panels, behind which dumb parts of the walls and the built-in vertical task light are hidden, helped to avoid it. Glossy surfaces, due to the sparkle of reflections, visually facilitate space and help to hide its shortcomings.