Public spaces of business centre ICUBE

Year: 2014

Size: 1 000 sq.m

Services: Schematic design, Design, Working drawings, Author supervision

Project team leader: Nikolay Milovidov

   Architects of a lobby of the business center were faced the task to create an interior which would not only be in harmony with the general concept of the business center, but also would emphasize bright impression of exterior of the building and at the same time would remain business and strict. 
   The main subject of the interior design is vertical columns and strips which are associated with a building logo. So, some walls of a lobby are presented by columns with a variable width of distance which form niches. Inside of the niches illumination is built in. Dark strips are used also in a ceiling design where their arrangement repeats the direction of the movement of visitors.
   The interior turned out strict and functional; there is neither excess detail nor bright decorative elements in it. This refusal of decoration was conscious as the minimalism creates business atmosphere and focuses attention on quality of materials.